"אני עשויה ממה שנכנס לגופי" – שיחה על טבעונות ועל ספורט עם מאמנת הכושר מיטל שושן

במחנה האימונים לריצת הרים של "אנדיור" בשאמוני (צרפת) התברר לי שמיטל שושן, שיצאה עמנו למחנה האימונים (להפתעתי הרבה, כפי שיוסבר בהמשך), היא טבעונית זה קרוב לשנה.

מגיל 21 עוסקת מיטל באימון כושר על כל גווניו: משיקום (כולל שיקום ממחלות נפשיות) ועד ספורט תחרותי, ילדים ומבוגרים כאחד. בין השאר אימנה ב"אנדיור", והייתה מאמנת אהובה ומוערכת. מיטל חיה ונושמת ספורט, ורואה בו את כל עולמה. גם בן זוגה הוא ספורטאי מצטיין. שוחחנו על תזונה ועל ספורט.

מיטל שושן מטפסת בהרים

מיטל שושן באימון שטח בערד

 

 

 

 

 

 

 

– מיטל, מדוע עברת לתזונה טבעונית?

– בתור ספורטאית, וגם כמדריכה וכמאמנת, אני מייחסת ערך עליון לבניית הגוף אחרי ההרס, ולמזון יש חלק נכבד בכך. אנשים מתייחסים בדרך כלל רק לשאלת החלבונים, ולא לוויטמינים ולמינרלים. מלמדים אותם כמה חלבון מן החי חשוב. אבל זה מתאים אולי לעולם הצעירים… כשאתה בריא, לא מפריע לך לאכול מזונות לא בריאים… בתחום הסיבולת יש חשיבות רבה לצריכת פחמימות ומינרלים. מובן שחשוב לצרוך גם חלבון, אך אפשר להשיג אותו מהצומח, בלא הנזקים של החלבון מן החי.

המחלה כזרז לשינוי תזונתי

העזתי לעשות את הטרנספורמציה בתזונה משום שהייתי חולה ואושפזתי למשך חודש. עברתי שני ניתוחים. הייתה לי דלקת בכליה וחוברתי לנקז. הייתי חודש במיטה! היה לי קשה לעכל את העובדה שאני לא יכולה לזוז. רציתי לסייע לעצמי. כל השנים אני מקפידה ללמוד ובכל שנה אני לוקחת שני קורסים שונים על ספורט ותזונה ומרחיבה את הידע שלי. כעת למשל אני לומדת דיקור סיני. החלטתי לעזור לעצמי בעזרת הידע שרכשתי. אני יודעת שדלקת ניזונה מסוכר אז הפסקתי לצרוך סוכר פשוט. נוסף על כך הפסקתי לצרוך בשר כי היה לי כבד מדי, ולא היה לי צורך בו, מה גם ששכבתי במיטה. התחלתי לאכול מרקים, כמו מרק חילבה עם עדשים. במשך חודש אכלתי מעט, לרוב טבעוני, והגוף החלים בצורה מטורפת…

מרוץ ופודיום יומיים לאחר ניתוח 

יומיים לאחר הניתוח השתתפתי במרוץ ירוחם, עשרה קילומטר. רציתי לבדוק את הגוף, אז רכבתי לפני כן מבאר שבע לירוחם, כארבעים קילומטר. זכיתי במקום הראשון. התוצאה –  45 דקות – אמנם גרועה מבחינתי, אך בסך הכול רציתי לבדוק את הגוף כך שהייתי מרוצה. בכל זאת הייתה הכבדות של החודש שבו שכבתי במיטה ולא עשיתי דבר.

יתרונות התזונה הטבעונית

התזונה שלי עוזרת לי להיות קלילה. אני כבר לא סובלת מתחושת כבדות ומכאבי בטן. הקיבה שלווה. לכן אני לא רוצה לחזור למקום שהייתי בו אלא נשארת טבעונית.  עברתי לחלב סויה, וטעים לי. אחוזי השומן ירדו, והביצועים השתפרו. לא נעים לחשוב על כך, אבל כמו שאמר לי מכר שלי, בשר זה בעצם נבלה בקיבה…

מיטל שושן רצה ונהנית באצטדיון הדר יוסף באימון של "אנדיור"

מיטל שושן רצה ונהנית באצטדיון הדר יוסף באימון של "אנדיור"

 

 

 

 

 

 

 

האם את צורכת ויטמינים?

– כן, ברזל, שצרכתי גם לפני התזונה הטבעונית, וכן B12.

 

הטריאתלון ראשון

 – שבוע לפני מחנה האימונים בשאמוני השתתפת באיירון מן הראשון שלך. אני חייבת לומר שהופתעתי מאוד מכך שאת מגיעה למחנה אימונים זמן כה קצר לאחר האיירון מן, ועוד יותר הופתעתי מהכושר המעולה שהפגנת; כיצד דילגת על ההרים כאיילה שלוחה, ורצת הרבה יותר מכולנו. אי-אפשר היה לנחש שהגוף הזה עבר מאמץ מרוכז לפני זמן כה קצר, ואמור להיות במצב של ההתאוששות. שתפי בבקשה בחוויה של האיירון מן הראשון שלך.

– לפני האיירון מן לא היה לי כל ניסיון בטריאתלון. אמנם רצתי, אך רכבתי מעט מאוד ולא שחיתי כלל. כאשר החלטתי להשתתף באיירון מן, הוספתי אימוני רכיבה והתחלתי לשחות פעם בשבוע, אבל לא התאמנתי באופן מסודר. ברכיבה, לא עברתי לנעלי קליטים, אלא דיוושתי בנעלי ריצה. הנעליים שלי היו אטרקציה באיירון מן. הייתי היחידה בתחרות ללא נעלי קליטים ומתחרים אחרים חייכו אליי בפליאה. אגב, אני עדיין בלי נעלי קליטים.

לא עשיתי אף טריאתלון לפני האיירון מן. האיירון מן היה למעשה הטריאתלון הראשון שלי. ידעתי שאסיים. שמרתי על עצמי, לא דחפתי חזק, הייתי בשליטה, חייכתי ויה לי ממש כיף לאורך 12:20 השעות של התחרות. גם רציתי לשמור כוחות למחנה האימונים בשאמוני. ובאמת, שבוע לאחר האיירון מן כבר הייתי מאוששת. אגב, לרוץ 100 ק"מ היה לי קשה יותר מאשר האיירון מן.

אז מה אוכלים?

– שתפי בבקשה בתפריט יומי לדוגמה

– לארוחת בוקר לפני אימון אני אוכלת דייסת קווקר או שתי פרוסות במריחה קלה כמו טחינה או ממרח חרובים. ארוחת ביניים: שייקים מפירות, זרעים, פשתן, צ'יה, טחינה, פטרוזיליה, תפוח וגזר. ארוחת צהרים: קערה של כוסמת עם עדשים או אפונה וגזר.  ארוחת ערב: סלט המורכב מחסה, עגבנייה, מלפפון, שומר גזר וסלק. אני מוסיפה לו טחינה. או שאני אוכלת קציצות ירקות עם קינואה.

 

– ולסיום, מסר לאומה?

– אני עשויה ממה שנכנס לגופי. המזון הפיזי, האנרגטי והרוחני שאני ניזונה ממנו הופך להיות הגוף שלי, התנועה שלי, הנוכחות שלי בעולם. תהיו טובים.

מיטל שושן מדלגת בהרים. "תהיו טובים"

מיטל שושן מדלגת בהרי אילת. "תהיו טובים"

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

פורסם בקטגוריה ריצה. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

3 תגובות על "אני עשויה ממה שנכנס לגופי" – שיחה על טבעונות ועל ספורט עם מאמנת הכושר מיטל שושן

  1. מאת רונית שושני‏:

    לפי התפריט לדוגמה היא אוכלת מעט מאוד, לא ברור לי איך זה מספיק לה עם כל הקלוריות שהיא שורפת בפעילות גופנית.

  2. מאת רונית שושני‏:

    היא כנראה נולדה עם כושר גופני טבעי. אחרת אי אפשר להבין את הכושר שהפגינה אחרי הניתוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *